سلنیوم در غذاهایی مانند ذرت، گندم، لوبیا و سویا که قسمت عمده رژیم غذایی افراد را تشکیل میدهند، بهصورت سلنومتیونین وجود دارد. سلنومتیونین میتواند با پروتئینهای بدن ترکیب شود و به عنوان ناقل ذخیره سلنیوم در بافتها و اندامهای بدن عمل کند.
ریزمغذیها سهم کوچکی از مواد مغذی هر غذا یا ماده غذایی را تشکیل داده...
ریزمغذیها سهم کوچکی از مواد مغذی هر غذا یا ماده غذایی را تشکیل داده و انرژیزا نیستند؛ اما وجود آنها برای بسیاری از فعالیتهای حیاتی بدن و تامین سلامت ضروری است و به دو دسته کلی ویتامینها و عناصر معدنی تقسیم میشوند. بدن ما روزانه به مقدار کمی از این مواد مغذی احتیاج دارد (حداکثر 2گرم) و واحد اندازهگیری آنها بهطور عمده میلیگرم یا میکروگرم میباشد. این مقاله به اختصار به معرفی عنصرمعدنی سلنیوم و نقش آن در سلامتی بدن میپردازد. اصطلاح ریز مغذی به اندازه مولکول شیمیایی آنها ارتباطی ندارد، بلکه برای بیان نیاز تغذیهای به هر یک از آنها به کار میرود و براساس دانش موجود، ویتامینهای مورد نیاز انسان 13 نوع و عناصر معدنی مورد نیاز حداقل 15 نوع میباشد. عناصر معدنی نیز خود دو دسته هستند: 1- مواد معدنی عمده (عناصر عمده) مانند کلسیم، فسفر که بدن روزانه به مقدار بیشتری از آنها نیاز دارد. 2- مواد معدنی جزئی (عناصر کم مقدار) مانند آهن، سلنیوم و روی که بدن روزانه به مقدار بسیار کمی از آنها نیاز دارد.